Izložba finalista Vučković nagrade

Izložba finalista Vučković nagrade

Izložba finalista nagrade za mlade umetnike Pančeva, koju je krajem prošle godine osnovao slikar, Vuk Vučković, biće otvorena u utorak, 4. februara, u 19.00 časova, u Narodnom muzeju Pančevo.

Konkurs je trajao od 25. novembra 2019. do 20. januara 2020, a mogli su da se prijave svi aktivni umetnici uzrasta od 18 do 28 godina koji su rođeni ili žive na terotoriji grada Pančeva. Na konkurs je pristiglo 17 prijava, od kojih je žiri (Vuk Vučković, umetnik I Iva Vučković Lujanski, direktor umetničkog studija Wolf Art) izabrao pet mladih umetnika koji će svoj rad predstaviti na izložbi finalista u Narodnom muezju Pančevo. Finalisti konkursa za 2020. godinu su: Aleksandar Veljković, Dunja Glavinić, Jasmina Baltić, Lea Embeli i Uroš Predić.

Proglašenje pobednika i uručenje nagrade biće održano na otvaranju izložbe 4. februara od 19 h u Narodnom muzeju Pančevo.

Ovogodišnji nagradni fond za najboljeg mladog umetnika izlosi 50.000 dinara.

Aleksandar Veljković finalista Vučković nagrade za mlade umetnike Pančeva David Vektorska grafika

Pančevački slikar, Vuk Vučković, u nameri da pruži podršku mladim umetnicima iz svog rodnog grada, odlučio je da celokupan novčani iznos Novembarske nagrade koja mu je dodeljena 8.11.2019. iskoristi za osnivanje nagradnog fonda za istaknute mlade stvaraoce. Cilj ove nagrade je da na lokalnom i nacionalnom nivou pruži podršku i vidljivost mladim umetnicima iz Pančeva, kao i da se kroz saradnju razmenjuju znanja i iskustva neophodna za
razvoj savremenog umetnika na početku njegove karijere.

Nagrada će se dodeljivati jednom godišnje, a izložba će biti otvorena za posetioce do 22. februara.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa
Scroll to Top