Izložba "Art Lover" 29. april - 24. maj

Izložba „Art Lover“ 29. april – 24. maj

O seriji:

“Art Lover” je serija slika umetnika Vuka Vučkovića započeta 2021. godine. Radovi su izvedeni tehnikom akrilnih boja na lanenom platnu, formata 40 x 40 cm. Motivi na ovim radovima su apstraktni, bez jasno prepoznatljive forme, veoma raznovrsni po načinu izvođenja. Može se reći da je umetnik na njima predstavio celokupan razvoj apstraktne umetnosti, ali uvek dodajući svoj lični pečat. Radovi objedinjuju kombinaciju raznolikih stilova i tehnika, kao što su akcioni ekspresionizam, enformel, opart, street art, popart i mnogi drugi, još nedefinisani, pravci savremene umetnosti.

Pojedine slike su pažljivo planirane, dok druge nastaju spontano, u periodu misaonog opuštanja i podsvesne igre. One predstavljaju eksperiment upotrebe boja i slikarskih tehnika. Odsustvo detalja i forme posmatrača stavlja u poziciju da delo doživi otvorenog uma i prida mu značenje po sopstvenom senzibilitetu.

Svaka slika iz Art Lover serije nastaje kao posebno umetničko delo i može stajati samostalno. Međutim, Art Lover je osmišljen kao svojevrstan mozaik, bez unapred određene forme.

Vuk Vučković o svojim radovima:

Kada u svoj život pustite umetnost on postaje lepši, bogatiji, plemenitiji i više nema prostora za dosadu. Umetnost ima snagu da Vam se obrati, da Vas promeni, pa čak i obuzme. Verujem da ste mnogo puta u susretu sa muzikom, filmom, knigom ili slikom, doživeli ovaj rečima neobjašniv, gotovo transcedentalan osećaj ushićenja, možda najbliži zaljubljivanju. Stoga svi mi koji tokom života razvijemo ovaj poseban odnos prema umetnosti spadamo u jednu specifičnu kategoriju ljudi, Art Lover-a.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Korpa
Scroll to Top