Wolf Art

Wolf-Art h.w.

 

Wolf Art je umetnički studio koji objedinjuje proizvodnju i prodaju grafika, kao i srodnih umetničkih i kreativnih proizvoda rađenih prema likovnim motivima slikara Vuka Vučkovića.

Wolf Art je u kontinuiranoj potrazi za kreativnim i stručnim saradnicima iz celog sveta koji će se pridružiti postojećem timu. E-mail kontakt za ideje, inovacije, predloge i saradnju: [email protected]

          O “Gradovima”

Najnoviju seriju slika Vuka Vučkovića “Gradovi”, predstavljaju radovi velikog formata, rađeni tehnikom uljanih boja na platnu. Vuk veoma detaljno slika panorame gradova, ističući sve objekte koji taj grad čine jedinstvenim i prepoznatljivim.  Sveobuhvatnim načinom slikanja, smeštanjem širokih, panoramskih kadrova u žižu posmatračevog pogleda i interesovanja, umetnik želi da približi svoju likovnu poruku ispunjenu koloritom koji nedostaje svakodnevnici; da istovremeno informiše i zaintrigira posmatrača o gradu na slici, kao i o gradu u stvarnosti; da bojama zabeleži duh i temperament gradova,  da ostavi kulturološko – istorijski dokument i likovni sken svih značajnih mesta sa aspekta sadašnjosti i prošlosti. Radovi ove serije stilski mogu biti definisani kao mešavina nadrealizama, naivne i psihodelične umetnosti. U njima se primećuju uticaji iz detinjstva: slikovnice, lego kocke, video igre, ali i uticaji dela starih majstora slikarstva poput Boša i Brojgela.

O svom stvaralaštvu Vuk Vučković kaže:

“Sebe stavljam u ulogu beležnika, likovno pravim zabelešku grada u sadašnjici. Borim se za očuvanje lepote grada, podsećam na nju. Pokušavam da istaknem dobre stvari koje čine jedan grad, da ga u pozitivnom svetlu prikažem starosedeocima i turistima. Ljudi se poistovećuju sa gradovima, oni im izazivaju jake emocije, gradovi su nekad izvan granica i država.

Moja namera je da kroz ovu seriju slika podstaknem u posmatraču želju da proširi svoje znanje o kulturi i istoriji gradova koje slikam, sa idejom da kad naučimo, onda ćemo razumeti, a kad razumemo onda ćemo čuvati i negovati.”

         

O grafikama

Potrebno je oko šest meseci rada na stvaranju svake originalne slike grada. Upotrebom najsavremenijie tehnologije digitalne štampe Wolf Art proizvodi grafike na osnovu Vukovih slika. Ograničene serije grafika odštampane su na Tecco i Canon papirima i platnima vrhunskog kvaliteta, koristeći i originalne Canon boje koja garantuju dugovečnost printa. Wolf Art se zalaže za očuvanje životne sredine, i svi materijali koji su upotrebi prilikom proizvodnje su ekološki bezbedni. Posebna pažnja posvećena je dizajnu pakovanja neuramljenih grafika, koji osigurava bezbedan transport i prati vizuelni identitet Wolf Arta. Uz svaku grafiku priložena je crno-bela verzija slike na kojoj su na engleskom jeziku nabrojani svi objekti koji se vide na slici, tako da se grafika može koristiti i kao turistički vodič.

         

Wolf Art grafike, podeljene su u dve kategorije na osnovu veličine i korišćenih materijala:

LIMITED EDITION – Za kolekcionare i ljubitelje umetnosti dizajnirane su potpisane i numerisane grafike vrhunskog kvaliteta i ograničenih serija. Ove grafike izvedene su na papiru ili platnu, u tri formata 70 x 50 cm, 100 x 70 i 140 x 100 cm. Uz njih se dobija i sertifikat autentičnosti, kao garancija originalnosti i kvaliteta.

GIFT EDITION – posebna linija grafika, specijalnog pakovanja i manjeg formata, namenjena je svima koji su u potrazi za poklonom koji predstavlja simbol jednog grada. Ove grafike izrađene su u neograničenoj seriji na papirima u dva formata 29,7 x 21 i 42 x 29,7 cm. Sve su numerisane i potpisane od strane umetnika.

       

Posetite PRODAVNICU i pogledajte Wolf Art proizvode .