Samostalna izložba u Beogradu

“Vuk Vučković – Solo Show”

Galerija X VITAMIN, Beograd, Studentski trg 11

22. novembar 2018.

Vuk Vučković publici je poznat po seriji slika “Uzbudljivi Gradovi” na kojima veoma detaljno predstavlja panorame gradova, ističući objekte koje ih čine jedinstvenim i prepoznatljivim.

Nakon Beograda, Njujorka, Novog Sada, Čikaga i Londona, seriji se priključila slika Beča, na kojoj je umetnik radio tokom 2018. godine.

Izložba će predstavljati svojevrstan dijalog radova pomenute serije i jednog do sada neizlaganog opusa. Reč je o apstraktnim slikama pod nazivom “Kosmički Predeli”.

“Kosmičke Predele” Vuk stvara u periodu misaonog opuštanja i podsvesne igre. Oni su konstantan deo njegovog umetničkog procesa i predstavljaju eksperiment upotrebe boja i slikarskih tehnika. Odsustvo detalja i forme posmatrača stavlja u poziciju da delo doživi otvorenog uma i prida mu značenje po sopstvenom senzibilitetu.

Vuk na seriji “Kosmički Predeli” radi još od 2010. godine i ona obuhvata preko 40 radova. Na izložbi će biti predstavljene slike nastale u toku 2018. godine, paralelno sa slikom Beča.

Osim trenutka u kome nastaju, ove dve serije povezuje umetnikovo ubeđenje u moć boje da utiče na čovekovo unutrašnje stanje duha i njegova želja da približi svoju likovnu poruku ispunjenu koloritom koji nedostaje svakodnevnici.

Izložba će biti održana u galeriji “X Vitamin”, Studentski trg 11, Beograd.
Otvaranje izložbe zakazano je za 22. novembar 2018. godine od 20h.
Izložba će trajati do 13. decembra.
Ulaz je slobodan!